Dovlecei umpluți cu carne – o mâncare pe cinste

Dacă tot a venit primăvara și dovleceii sunt printre primele legume apărute trebuie să te bucurați de gustul lor apetisant și totodată de proprietățile lor pentru sănătate. Fă dovlecei umpluți cu carne și răsfață-ți familia cu preparate uimitoare.

Câteodată trebuie să mai ieși din rutină și să încerci mâncăruri noi pe care să le adaptezi gustului tău. Dacă îți plac dovleceii iar combinația de carne tocată cu legume se potrivește perfect preferințelor tale înseamnă că merită să încerci acest preparat.
Ai nevoie de legume proaspete și carne de porc pe care dacă vrei poți să o amesteci cu carne de pui, pentru a fi mult mai ușor de digerat. Dar haide să vedem care sunt ingredientele necesare pentru a face dovlecei umpluți cu carne.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 500 grame carne de porc
  • 2 cepe
  • 2 cutii roșii decojite
  • 400 grame bulion
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei roșii
  • 2 morcovi
  • frunze de pătrunjel
  • 200 cașcaval ras
  • ulei măsline
  • sare, piper
Citeste si:  Fă jucării de lemn acasă

Mod de preparare:

Curăță și spălă dovleceii apoi taie-i în jumătate pe lung și scoate sâmburii din ei. Separat pregătește umplutura. Ia o cratiță, toarnă un pic de ulei de măsline și pune apoi ceapa tăiată solzișori la călit. După ce aceasta a căpătat o nuanță aurie adăugă ardeii tăiați mărunt și morcovii tăiați rondele.

O să obții un plus de culoare și savoare. Nu uita că mâncarea care are cât mai multe legume divers colorate este cea mai apetisantă.După ce s-au călit puțin toate legumele la un loc, adăugă carnea tocată lasă puțin la prăjit și apoi toarnă roșiile decojite. Lasă totul să fiarbă la foc mic pentru o jumătate de oră apoi dă deoparte. La final adăugă pătrunjel verde tocat fin, sare și piper. Acum nu mai trebuie decât să umpli dovlecii.

Citeste si:  Lecții de viață care vă sunt de un real ajutor

Ia jumătățile de dovlecei rând pe rând și pune cu lingura umplutură în scobitura formată. După ai terminat această procedură pune deasupra cașcaval ras. Acum ia o tavă pe care ți uns-o cu ulei de măsline și pune dovleceii umpluți unul lângă altul. Toarnă și bulionul în tavă și vei vedea că acesta aproape îi acoperă pentru că dovleceii trebuie să fiarbă și să devină moi.

Lasă totul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute și când vezi că s-au gratinat frumos stinge focul. Ai 8 dovlecei umpluți cu carne, porții suficiente pentru o familie cu 4 membrii. Iar dacă ai mai mulți invitați la cină sau la prânz dublează cantitatea și nu uita sa gătești cu dragoste. Împarte mâncarea cu cei dragi și bucură-te din plin de fiecare moment în care iei masa în familia sau cu prietenii. Poftă bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau