Mulți dintre noi suntem fascinați de curcubeu și, din punct de vedere științific, știm că acesta este un fenomen meteorologic ce apare pe cer, cel mai des după ploaie. Acest arc colorat apare din cauza faptului că lumina soarelui se refractă în picăturile de ploaie din atmosferă. Dincolo de explicația logică și științifică, sunt o mulțime de legende legate de curcubeu, care mai de care mai interesante.

În ceea ce privește culorile curcubeului, avem cunoscuta abreviere ROGVAIV. Roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet.

Din punct de vedere religios

Curcubeul este menționat în Bibie, în Facerea. Se pare că acesta a luat naștere în urma unui legământ făcut de Dumnezeu cu oamenii. Mai exact, atunci când a fost potopul lui Noe și Dumnezeu a văzut că toți oamenii au pierit, mai puțin cei de pe arcă, a făcut un jurământ prin care promite să nu mai radă de pe fața pământului toți oamenii, din cauza doar unor păcătoși. Pentru a nu uita acest legământ, el a făcut curcubeul, care să-i aducă aminte de asta.

Citeste si:  Program de antrenament a la Beyonce Knowles

Cearta culorilor

Una dintre legendele curcubeului ne vorbește despre cearta culorilor. Fiecare dintre culorile curcubeului se lăuda cu ceea ce reprezintă ea și ce are mai bun. În timpul acestei dispute a început o ploaie puternică, cu tunete și fulgere, iar frica a făcut culorile să uite de toată vrăjmășia și să se se apropie. În acel moment, ploaia a mustrat culorile și le-a unit sub forma curcubeului, numindu-l un semn al speranței și păcii.

Aurul spiridușilor, conform unei alte legende, este ascuns în spatele curcubeului, la capătul acestuia, în timp ce, în antichitate, curcubeul nu era altceva decât însăși zeița Iris, iar conform altor tradiții, curcubeul era tivul unei haine divine.

Citeste si:  De ce sa aveti un jurnal

Curcubeul, în unele părți ale lumii este văzut ca o scară spre cer, în altele este podul Sfântului Duh iar în unele zone este chiar un șarpe imens ce iese la păscut, gata să atace pe oricine.

Indiferent de legende și semnificații, curcubeul va rămâne un fenomen absolut fascinant, mai ales pentru romanticii și copiii care încă mai cred în povești.

Articolul precedentBeneficii ale portocalelor pentru sănătate
Articolul următorCum să faci față cât mai bine etapei de creștere a dinților?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau