Seara, înainte de a adormi, mulți dintre noi vizualizează ziua care a trecut, făcând observații în legătură cu ceea ce s-a întâmplat și, de cele mai multe ori, ne întrebăm de ce am reacționat într-un fel anume, de ce am luat anumite decizii și de ce s-a ajuns la anumite greșeli. În momentul în care realizăm că viața noastră nu este așa cum ne-am fi dorit să fie, ne întrebăm de ce, unde și cum s-a produs eroarea. Ei bine, acela este momentul în care ar trebui să facem schimbări în viața noastră.

În clipa în care ne decidem să ne schimbăm viața și să devenim cea mai bună variantă a noastră, trebuie să să ne autoanalizăm. Trebuie să încetăm să mai dăm vina pe cei din jur și să ne asumăm responsabilitatea pentru faptele noastre. Abia atunci vom știi de unde să începem schimbarea.

Citeste si:  Care sunt beneficiile grâului verde?

Acceptarea defectelor

Este greu să acceptăm că și noi greșim, atât față de alții, cât și față de noi înșine, pentru că este mult mai ușor să vedem defectele altora și să aruncăm vina pe alții dar, pentru a evolua, trebuie să facem o analiză pe noi înșine.

Plecând de la ceea ce este greșit în viața noastră, trebuie să privim din exterior și să sesizăm defectele noastre cu corectitudine. Poate suntem prea impulsivi, poate suntem leneși, imaturi, obișnuim să mințim, să nu ducem lucrurile la bun sfârșit și așa mai departe. Este perfect normal să regăsim în noi defecte și, abia atunci când le vedem, putem să le acceptăm.

Acceptarea propriilor defecte ne va ajuta să trăim în armonie cu propria noastră ființă. În funcție de puterile noastre și de obiective, putem trece la un alt nivel. Putem să ne corectăm defectele.

Citeste si:  Mucegaiul din casă, un real pericol pentru sănătate

Corectarea defectelor

Defectele și greșelile sunt omenești, însă la fel de omenească este și dorința de a evolua și de a deveni o variantă mai bună, poate cea mai bună variantă a noastră. Pentru asta, este esențial să lucrăm cu noi înșine ca și cum am lucra cu un bun prieten, și anume, să ne acordăm credit.

Defectele, odată conștientizate, pot fi modelate, mai mult sau mai puțin, în funcție de fiecare în parte, dar atunci când există motivație, există și șanse reale de a ne schimba. Pentru a corecta anumite defecte este nevoie de răbdare și perseverență.

Un truc pe care vi-l putem recomanda este folosirea unui jurnal. Cu ajutorul acestuia puteți ține evidența schimbărilor și puteți să notați zilnic sentimentele voastre în legătură cu asta.

Articolul precedentDe ce să lași copilul la țară, la bunici
Articolul următorCum să-ți vezi defectele comportamentale în oglindă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau