Înțărcarea înseamnă oprirea hrănirii bebelușului cu lapte matern. Specialiștii recomandă alăptatul exclusiv la sân până la 6 luni, iar apoi, în timpul diversificării, alăptarea trebuie să fie ca un supliment pentru copil.

În ceea ce privește momentul perfect pentru înțărcat, specialișii recomandă ca acest lucru să îl faceți între 1 și 2 ani, însă fiecare mamă știe când este momentul perfect pentru a-și înțărca copilul.

Sunt cazuri în care copilul renunță singur la sân, și în acest caz, nu îl forțați și hrăniți-l în funcție în funcție de vârstă, cu formulă sau cu hrană solidă. Sunt cazuri în care mămica, din varii motive, nu mai poate alăpta, iar înțărcarea se face brusc, dar în rest, se recomandă înțărcarea treptat, asftel încât copilul cât și mama să o resimtă mai ușor.

Sfaturi

În primul rând, atunci când începeți înțărcarea, alegi un moment relaxant pentru voi, un moment în care știți că nu veți face schimbări majore. Durata înțărcării variază în funcție de copil și de felul cum acesta reacționează la acest proces. Poate dura 1 săptămână sau câteva luni.

Citeste si:  Beneficii ale portocalelor pentru sănătate

• Răriți mesele. Cu cât veți rări alăptatul, cu atât producția de lapte va scădea și, în plus, copilul va arăta interes mai mare pentru hrana solidă și se va acomoda treptat la această schimbare.

• Scurtați momentul alăptării. Asta vă va ajuta și pe voi, datorită faptului că nu va fi stimulată atât de tare lactația, dar va ajuta și copilul să se despartă mai ușor. Cu cât alăptatul va dura mai puțin, cu atât copilul va accepta mai ușor.

• Găsiți alte metode de alinare pentru că, deseori, copilul cere alăptat nu pentru hrană cât pentru acel moment de intimitate cu mama, acel moment care îi oferă liniște, siguranță și alinare.
Atunci când vedeți că bebelușul asta caută, puteți să îi cântați, să îl mângâiați și să-i vorbiți ușor.

Citeste si:  Reguli de bază pentru mămici de pitici

• Noaptea, nu dormiți cu el în pat, în cazul în care obișnuiați să faceți acest lucru, iar în cazul în care copilul plânge, este indicat ca tatăl să fie acela care să îl liniștească.

Un ultim sfat pentru mămicile care urmează să facă acest pas este acela că, atunci când sânii se încarcă prea tare, acestea să elibereze foarte puțin lapte, cu pompița. Pentru a opri lactația, consumați ceai de salvie și, de asemenea, nu vă lăsați influențate de sfaturile altor mămici pentru că, doar o mamă știe când este momentul potrivit pentru asta, iar fiecare copil este unic.

Articolul precedentSpune-mi care este culoarea ta preferata, ca sa-ti spun cine esti
Articolul următor5 semne că partenerul te înșală

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau