Durerea de spate este o durere comună cu care se confruntă foarte multă lume. Unii acuză durere în zona spatelui pentru că lucrează la birou alții pentru că stau prea mult în picioare sau realizează alte activități care le solicită spatele. Din fericire, există multe remedii naturale care că sunt la îndemână chiar în propria casă. Trebuie doar să luați atitudine și să le urmați cu încredere. Acestea va ajută să scăpați de durerea de spate în timp cât mai scurt.
Durerea resimțită în partea inferioară a spatelui este problema cel mai des întâlnită, la nivel global. 80% dintre adulți au o astfel de experiență cel puțin o dată în viață.
Oamenii pot resimți durerea și în alte părți ale spatelui, cum ar fi în părțile laterale, partea de mijloc sau cea superioară. Mușchii spatelui sunt cei care controlează de fapt postura corpului și susțin o mare parte din greutatea corpului. O persoană își folosește mușchii spatelui pentru fiecare mișcare pe care o face chiar și atunci când se plimbă sau stă pe scaun.

Ibuprofenul este unul dintre medicamentele cele mai folosite pentru îndepărtarea simptomelor durerii. Însă dacă doriți să scăpați de durerea de spate cu ajutorul remediilor naturale, cu siguranță unul din următoarele tratamente vă va ajuta să vă simțiți din nou confortabil.
Chiar și atunci când vă doare spatele încercați să va mișcați. Este o provocare însă merită tot efortul. O să vedeți că o plimbare scurtă în aer liber, yoga sau alte activități vă pot fi de un real ajutor în ameliorarea durerii de spate.
Iată ce trebuie să faceți pentru a va simți mult mai bine:

1.Mișcați-vă cât mai mult
Atunci când simțiți că durerea s-a instalat în spate este indicat să nu stați nemișcați pe pat. Încercând să vă mișcați câte puțin veți constata că mușchii încordați se vor relaxa iar corpul începe să secrete endorfină, substanță ce este recunoscută ca fiind un calmant natural eliberat de creier.
De asemenea, pentru a preveni apariția durerilor de spate, puteți să vă începeți ziua cu câteva exerciții de întindere a spatelui care vă ajută să vă mențineți mușchii cât mai flexibili și puternici.

2. Folosiți alternativ comprese calde și reci
S-a dovedit de-a lungul timpului faptul că alternarea compreselor reci cu cele calde sunt foarte eficiente pentru îndepărtarea durerii de spate. De asemenea pungile de gheață poziționate pe o zona grav afectată după o accidentare sunt foarte folositoare.
Înveliți-le într-un prosop și puneți-le în zona spatelui pentru a reduce imediat inflamația. Atunci când simțiți foarte rece gheața, veți resimiți un efect amorțitor. Înveliți atent pungile de gheață într-un material moale pentru a evita degerăturile. Și nu lăsați compresele cu gheață pe piele mai mult de 20 de minute.
O compresă caldă poate ameliora musculatura rigidă și poate îndepărta durerea acută de spate. Desigur că trebuie să fiți foarte atenți la temperatura compreselor pentru a vă asigura că nu sunt prea fierbinți.
Puteți folosi de asemenea o sticlă cu apă fiartă pe care să o înveliți într-un prosop sau puteți încălzi un pliculeț de orez nefiert în microunde pe care să îl înveliți de asemenea înainte de a-l poziționa pe piele. Veți observa că toate aceste remedii sunt la fel de eficiente.

Citeste si:  Remedii homemade pentru a lupta impotriva pielii uscate vara aceasta

3. Faceți exerciții de întindere
Exercițiile de întindere sunt extrem de benefice. Trebuie să vă mențineți fiecare poziție de întindere pentru 30 de secunde sau chiar mai mult dacă vă simțiți confortabil. Încercați următoarele poziții pentru redarea stării de bine.
Atingeți-vă degetele mari de la picioare: Întindeți-vă și aplecați-vă încet până ce va atingeți degetele de la picioare și veți scăpa ușor de inflamația spatelui.
Postura cobra: Puneți-vă mâinile pe umeri, ridicați-vă pieptul în sus, astfel încât partea superioară a capului să fie orientată spre tavan.
Postura copilului: Stați pe călcâi cu genunchii ridicați la șold, aplecați-vă înainte până ce atingeți cu capul podeaua, și întindeți-vă brațele în fața capului.

4. Aplicați o cremă eficientă pentru durerea de spate
Există o mulțime de creme care îndepărtează durerea de cap pe care le puteți cumpăra atât din farmacii cât și din mediul online. Cremele care conțin capsaicină, o componentă ce se află în mod natural în ardeiul iute sunt cele mai eficiente. Studiile arată că aceste creme pot fi folosite cu aceeași eficiență și pentru îndepărtarea durerilor cauzate de artroză.
Cele care conțin mentol au un efect răcoritor. Mentolul are rolul de a destabiliza receptorii durerii. Fiți atenți însă să nu folosiți o cantitate prea mare de mentol dacă aveți pielea mai sensibilă.

5. Cremă sau gel cu arnică
Arnica este un remediu homeopatic care are beneficii uimitoare. Aplicată direct pe piele îndepărtează durerea musculară, umflaturile, vânătăile și ajută la tratarea rănilor minore. S-a dovedit faptul că arnica ajută și la îndepărtarea durerilor acute provocate de artrită dacă este asociată cu acupunctură și masaj.

Citeste si:  Sfaturi care te vor ajuta să te obișnuiești cu un stil de viață sănătos

6. Schimbați-vă pantofii
Dacă obișnuiți să purtați pantofi care vă forțează cumva mersul pot apărea dureri în spate și în picioare. În general, pantofii cu tocuri înalte schimbă forma corpului și pot cauza dureri în partea de jos a spatelui. Dacă purtați asemenea pantofi pentru o lungă perioadă de timp cu siguranță la un moment dat o să resimțiți durerea de spate.
Nici pantofii care au o talpă mult prea plată nu va sunt de ajutor pentru că și aceștia pot cauza simptome similare.
Dacă sunteți în această situație merită să faceți o schimbare și apoi comparați starea inițială cu cea anterioară. Cu siguranță o să observați o mare diferență.

7. Faceți câteva schimbări la locul de muncă
O postură incorectă datorată biroului sau scaunului pe care stați în timpul programului de muncă poate fi cauza principală a durerilor de spate. Folosiți scaune ergonomice care mențin corect poziția corpului și un birou care să fie pe măsură staturii dumneavoastră.
În acest fel nu o să mai stați aplecați pentru a lucra la birou. Este important ca scaunul să fie reglat la înălțimea necesară iar calculatorul să se afle la nivelul ochilor.

8. Dormiți cât mai confortabil
Dacă în timpul somnului vă mențineți o poziție cât mai confortabilă vă veți simți în formă de dimineață. În caz contrar, dacă salteaua este mai rigidă sau perna nu vă susține prea bine capul vă puteți trezi cu dureri mari de spate.
De asemenea, lipsa somnului vă poate face intolerabili la durere pentru că sunteți irascibili și obosiți. Dacă dormiți în jur de 8 ore pe noapte în condiții de maxim confort o să fiți fresh dimineața și veți avea o stare intensă de bună dispoziție.

9. Reduceți stresul
La prima vedere pare ciudat însă stresul poate cauza tensiune musculară și senzația de spasm dureros. Un stres resimțit pe termen lung sau alte traume pot cauza dureri de spate. Identificați motivele de stres și încercați să le îndepărtați prin meditație profundă și exerciții de relaxare a musculaturii.

Articolul precedentRemedii care vă ajută să scăpați de durerea de cap în mod natural
Articolul următor10 idei ingenioase care rezolva problemele comune de frumusețe

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau