Oamenii de succes cunosc valoarea timpului: fără întârzieri și fără petrecerea timpului într-un mod inutil. Eu sunt director de marketing și îmi place foarte mult ceea ce fac, dar sunt și o mamă cu două fete. Calendarul meu este 100% ocupat cu munca de la firmă și treburile casnice din timpul săptămânii. Însă, nu trece nicio dimineață în care să nu îmi las puțin timp și pentru mine. Mă trezesc la 6 dimineața, maxim 06:30 iar familia mea ceva mai târziu. Șase până la șapte ore de somn, este tot ceea ce am nevoie pentru a mă recupera și pentru a-mi încărca bateriile.

Micul dejun – un adevărat ritual

De aproximativ 10 ani am învățat că trebuie să iau micul dejun întotdeauna și acum acest lucru a devenit sacru. Am două feluri preferate de mâncare și anume: hrișca, dar cum eu sunt la dietă cu carbohidrați liberi, brânza de vaci cu legume. Cu 20 de minute înainte de micul beau un pahar cu apă și în loc să deschid televizorul, ascult muzică la radio sau muzica preferată pe propriul dispozitiv. Pentru ca dimineața să fie mult mai plăcută, încerc să găsesc emoții pozitive în muzică, pentru a avea un tonus pozitiv la micul dejun cu familia sau la alergarea de dimineață. Pentru mine cea mai delicioasă ceașcă de cafea este cea cu lapte. Pentru acest capriciu mi-am cumpărat un Bar Aroma Espresso și în plus îmi poate realiza cel mai bun latte din oricare bar al orașului. În timp ce îmi beau cafeaua citesc știrile pe laptop sau mă gândesc la programul pe care îl am în acea zi. De asemenea, îmi place să citesc la micul dejun, pe tema alimentației sănătoase și poate că și din acest motiv dieta mea s-a schimbat în mod semnificativ. Un cocktail din fructe după micul dejun, este foarte revigorant și energizant și îmi asigură doza necesară de vitamine și minerale. În plus este incredibil de delicios. Acest ritual zilnic îl respect cu strictețe și a devenit aproape un ritual.

Citeste si:  De ce ar trebui să-ți cureți telefonul dezgustător?

Dacă sunt în ziua mea liberă

În ziua mea liberă  practic același ritual însă, după 20 de minute, de la micul dejun, îmi fac un amestec de smântână, miere și susan, care este un desert deosebit de delicios. Dacă totul se întâmplă exact așa cum doresc, mă simt minunat și sunt gata pentru noi fapte. Cineva ar putea spune că este mult prea greu, însă de fapt este începutul unei noi vieți, mult mai sănătoase și recomand tuturor femeilor crearea unei imagini perfecte dimineața, pe care trebuie să te străduiești să o împlinești. Prin urmare, începutul unei dimineți trebuie să fie vesel și pozitiv, chiar dacă nu se poate întâmpla imediat, ci treptat, zi de zi, puțin câte puțin. Nu trebuie să îți faci griji. Este mai bine să acționezi treptat, încet și în mod sistematic, decât să nu faci nimic pentru tine, ci doar pentru familie și copii. Pentru mine, fiecare dimineață este o nouă zi și un nou început, o nouă șansă și noi emoții. Pentru o bună dispoziție, am nevoie doar de inspirație și de dorința ce reflectă foarte clar viziunea mea asupra vieții și a lucrurilor.

Citeste si:  Reutilizarea jucăriilor de plus
Articolul precedentReţetă fajita cu pui – low-FODMAP
Articolul următorCum reușesc să mă mențin în formă

1 COMENTARIU

  1. Cam acelasi lucru il fac si eu doar ca ma pierd printre noutatile de pe online de multe ori si pierd notiunea timpului.
    Este un model de urmat, felul in care iti incepi dimineata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau