Beneficiile uleiului de migdale

Uleiul de migdale se obține prin presarea la rece a sâmburilor de migdal. Migdalul este un pom fructifer care a fost cultivat încă din antichitate și are beneficii atât în cosmetică cât și în gastronomie. Folosit încă din antichitate, abia recent i-a fost acordată atenția cuvenită.  Are o textură foarte densă, motiv pentru care uneori este de preferat să fie utilizat după ce este diluat într-o loțiune de corp obișnuită astfel încât uleiul să nu rămână pe piele. Uleiul poate fi utilizat de către toate persoanele, indiferent de tipul de ten. Totodată el este și un bun demachiant. El poate fi folosit atât extern cât și intern, motiv pentru care se recomandă să acordați o atenție deosebită atunci când îl achiziționați. Sunt mai multe tipuri de ulei și trebuie să știi care este cel potrivit.  Cel neprelucrat ajută la imbunătatirea gustului mâncării și poate fi folosit în mod exclusiv pentru salate sau sandwichuri. Este o sursă importantă de vitamina E, acizi grași  și substanțe minerale precum magneziu, calciu și vitamina D.

Citeste si:  Impactulu zincului asupra fertilitatii

Proprietăți

  • Hidratează pielea și o protejează datorită cantității foarte mari de acizi grași pe care o conține. Îndepărtează celulele moarte sitimulează regenerarea celulară.
  • Ajută la regenerarea cutanată și redă luminozitatea pielii.
  • Reduce iritațiile și calmează roșeala de la nivelul părții afectate având rol antiseptic
  • Acționează ca o barieră de protecție la nivelul pielii și o protejează împotriva factorilor externi.

Uleiul de migdale ajută persoanele care au un păr uscat. Datorită cantității mari de acid oleic pe care o conține el previne și apariția calviției. Se recomandă să îl utilizați și în cazul în care vă confruntați cu mătreață sau dermatita seboreică. După baie puneți  în palmă câteva picături de ulei de migdale și masați scalpul. El poate fi utilizat și că balsam. Aplicați-l pe părul umed și lăsăți câteva minute să acționeze apoi clătiți cu apă călduță. Datorită întrebuințărilor sale destul de importante, el este utilizat foarte des în producția multor tratament pentru podoaba capilară

Citeste si:  De ce sa aveti un jurnal

Poate fi folosit și pentru a trata diverse afecțiuni ale pieliii precum acnee, eczema sau tenul uscat. Componența mare de acizi grași ajută la hidratarea pielii în profunzime. Uleiul este și un puternic antioxidant întrucât conține vitamin E care are rolul de a-i oferi tenului strălucirea și de a-l  menține într-o formă tânără.

Este un bun aliat împotriva vergeturilor. Fie că apar din cauza kilogramelor sau din cauza sarcinii, uleiul de migdale este perfect pentru a scăpa de ele.Cantitatea mare de vitamina E și acizi grași lasă pielea netedă și hidratată.

 

Elixirul tinereții fără bătrânețe se pare că nu mai e un secret. Uleiul de migdale este metoda prin care pielea ta poate deveni mai tânără, mai strălucitoare și mai hidratată. Încearcă-l și vei observa cum vârsta vă deveni doar o cifră în buletin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau