Ingrediente
- 4 ardei grasi mari
- 2 lingurite de ulei de masline extravirgin
- 400 de grame de carne de pui sau de curcan taiata bucatele
- 1 lingurita de pudra de chili
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita de praf de usturoi
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de piper
- 1 conserva de rosii bucatele
- 1 1/2 cana de orez brun gatit (puteti folosi si quinoa sau orez de conopida)
- 1 1/4 cana de branza rasa
Instructiuni de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Taie ardeii in jumatate, de sus pana jos. Indeparteaza semintele si membranele, apoi aranjeaza jumatatile de ardei intr-o tava de copt unsa.
- Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare, la o temperatura medie. Adauga puiul (sau curcanul), pudra de chili, chimenul, praful de usturoi, sarea si piperul. Tine-le pe foc pana cand carnea se rumeneste (ar trebui sa dureze aproximativ 4 minute). Scurge lichidul in exces, apoi adauga rosiile si sucul din conserva. Lasa-le pe foc aproximativ 1 minut.
- Ia tigaia de pe ochiul de la aragaz. Adauga orezul si 3/4 din cana cu branza rasa. Pune umplutura in interiorul jumatatilor de ardei din tava, apoi adauga si restul de branza rasa.
- Pune putina apa in tava cu ardei, atat cat sa acopere intr-un strat subtire fundul vasului. Pune tava neacoperita la cuptor si lasa ardeii sa se coaca timp de 25, maximum 35 de minute. Mancarea este gata atunci cand ardeii sunt fragezi, iar branza s-a topit.
- Sunt cei mai gustosi atunci cand sunt serviti calzi. Le poti adauga de asemenea sosul tau preferat. Sfatul meu este sa alegi un sos cat mai natural, cum este sucul de rosii facut in casa, care este mai prietenos cu dietele de slabire decat sosurile pline de E-uri si adaosuri care se gasesc in comert.
O portie din aceasta mancare are 438 de kilocalorii, ceea ce o face sa fie potrivita pentru masa de pranz sau chiar pentru cina. O portie contine 20 de grame de grasimi (in mare parte nesaturate), 32 de grame de proteine, 32 de grame de carbohidrati, 8 grame de zaharuri si 5 grame de fibre.