Alimentele nocive ce trebuie evitate la orice varsta

0
139

O alimentatie echilibrata ne ajuta sa ne mentinem in forma, ne intareste sistemul imunitar si ne hraneste cu adevarat celulele nervoase. Hrana sanatosa ne face fericiti si favorizeaza dezvoltarea armonioasa a organismului. De aceea nu trebuie ignorate sfaturile nutritionistilor si ale medicilor care ne indeamna sa consumam fructe, legume si carne neprocesata industrial in detrimentul dulciurilor concentrate, snack-urilor si a altor preparate cu etichete imbietoare ce se gasesc pe rafturile magazinelor.

Iata o lista cu alimente care nu ar trebui consumate sub nicio forma, indiferent de evenimenul la care participam, ocazia cu care sunt servite sau starea de foame pe care o avem.

  1. Mezelurile procesate industrial. Aceste alimente sunt de fapt concentatii de substante chimice cu potential alergic si cancerigen. Au in compozitie cantitati ridicate de sare, apa, si elemente chimice care produc modificari hormonale si modificari ale sistemului nervos. Sunt principala cauza a obezitatii si produc dependenta!
  2. Potentiatoarele de gust cu legume dehidratate, sare si alte substante chimice nocive. Pe langa cantitatile impresionante de sare si zahar, aceste preparate contin si cantitati impresionante de monoglutamat de sodiu cunoscut si sub numele de E621, substanta care are puternice influente asupra sistemului nervos. Inozinatul disodic, E 631, o alta substanta chimica care influenteaza gustul preparatelor cu efecte nefaste asupra sanatatii.
  3. Chipsurile de cartofi, sunt o alta tratatie nociva, oferita destul de des copiilor. Pe langa combinatia neindicata intre ulei-vegetal si cartofi, vin si cu cantitati importante de sare si alte substante chimice, care afecteaza grav functionarea organsimului. Chipsurile de cartof modifica digestia, ingreuneaza functionarea intestinala si lasa in ficat cantitati impresioante de toxine. In plus creaza o stare falsa de fericire, dependenta si pot afecta memoria si concentratia, in special la copii.
  4. Scurile dulci si acidulate. Au continut ridicat de zahar, care pot creste glicemia si pot declansa crize de diabet. Pe langa aceste elemente nocive, sucurile dulci contin si cantitati impresionante de substante care ajuta la potentarea gustului, care au de cele mai multe ori efecte nocive asupra glandelor hormonale. Pot stimula instalarea pubertatii precoce.
  5. Puii si porcii crescuti cu hormoni si antibiotice. Sistemul industrial de crestere a animalelor presupune utilizarea excesiva a antibioticelor si a hormonilor de crestere. Aceste substante au efecte nefaste asupra noastra: dereglari hromonale deosebit de grave, slabirea sistemului imunitat, rezistenta la antibiotice.
Citeşte şi  Green Sugar - zaharul sanatos care nu ingrasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau