Daca te confrunti cu intoleranta la lactoza, la fel ca mine, stii probabil ca nu doar produsele lactate in forma lor pura iti fac rau, ci si unele alimente care contin aceste produse lactate. Acest lucru este adevarat mai ales atunci cand vine vorba de dulciuri, pentru ca cele mai multe deserturi au, fie ca ne place sau nu, lapte sau iaurt in compozitie.

Astazi am ales pentru tine cateva dintre cele mai gustoase dulciuri fara lactoza, de care tu si copilul tau va puteti bucura fara sa va fie teama ca va veti simti rau mai tarziu.

Negrese fara lactoza

Ingrediente

  • 3/4 cana cartofi fierti pisati (ca la piure)
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 cana de zahar brun
  • 1/2 cana de ulei de rapita
  • 2 oua mari, batute usor
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1/2 cana de faina
  • 1/3 cana de cacao
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/8 lingurita de sare
  • 1/2 cana de nuci pecan maruntite (optional)

Mod de preparare

  1. Intr-un bol mare, amesteca cartofii, zaharul, uleiul, ouale si esenta de vanilie. Separat, amesteca faina, cacao, praful de copt si sarea. Treptat, adauga acest amestec celui pe baza de cartofi. Adauga si nuci pecan maruntite, daca doresti.
  2. Pune tot amestecul intr-o tava. Coace amestecul la 190 de grade Celsius timp de 23-27 de minute sau pana ce o scobitoare cu care intepi in centru iese curata.
  3. Raceste prajitura si adauga, daca doresti, zahar pudra. Tai-o in bucatele.
Citeste si:  Efectele deshidratării

Briose cu banane si nuci de Macadamia 

Ingrediente

  • 3 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • 1 cana de ulei de rapita
  • 3 banane pisate
  • 3 oua mari
  • 1 cana de fulgi de cocos
  • 200 de grame de ananas
  • 1 cana de nuci de Macadamia bucatite
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de praf de copt

Mod de preparare

  1. Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, scortisoara, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol, amesteca ouale, uleiul si esenta de vanilie. Adauga incet primul amestec peste cel de-al doilea si amesteca-le constant, pana cand ingredientele uscate se umezesc. Adauga bananele, ananasul si fulgii de cocos.
  2. Pune amestecul in forme de copt din hartie, astfel incat sa fie umplute doua treimi din ele. Adauga nucile de Macadamia bucatite. Coace-le la 190 de grade Celsius timp de 18-20 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
Citeste si:  Ingredientul minune care te va scăpa de vergeturi

Serbet de grapefruit

Ingrediente

  • 3 cani de apa
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de miere
  • 1 lingura de coaja razuita de grapefruit
  • 1 lingura de ghimbir tocat
  • 2 bucati de anason
  • 2 cuisoare
  • 1 foaie de dafin
  • 2 cani de suc rece de grapefruit rosu
  • 3 linguri de suc de lamaie

Mod de preparare

  1. Intr-o cratita mare, amesteca primele opt ingrediente. Fierbe amestecul pana cand lichidul este redus la jumatate (ar trebui sa dureze in jur de 20 de minute). Ia cratita de pe foc si las-o deoparte sa se raceasca.
  2. Intr-un bol mare, amesteca sucul de grapefruit cu sucul de lamaie, apoi adauga amestecul din cratita. Pune in forme, in castronele sau intr-o cutie si lasa-l la congelator pana cand capata textura inghetatei. In general, aproximativ 4 ore sunt necesare inainte de servire.
Articolul precedentDepresie sau anxietate? Nu, mulțumesc! Eu vreau ciocolată
Articolul următorCum a slabit Adele 19 kilograme

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau