De la o vârstă ni se pare ridicol să ne mai afişăm silueta, uneori inexistentă, pe plajă…Ne gândim poate că arătăm ridicol în costumul de baie care obişnuiam să-l purtăm odată, cel format din două piese, şi mă refer la bine-cunoscuţii bikini.. După 40 de ani, parcă nu îţi mai vine să-i porţi…Dar ce nu ştim noi însă, este faptul că bikini avantajează de fapt silueta.

În Franţa de exemplu, majoritatea femeilor peste 40 de ani, poarta bikini şi nu se simt stânjenite de acest aspect. Nu le pasă de greutatea şi formele pe care le au, şi par foarte încrezătoare în ele şi fericite. Cu siguranţă, femeile aflate în floarea vârstei şi nu numai, dar şi cele mai tinere, care au un complex în legătură cu greutatea lor corporal, tind să opteze pentru un costum de baie negru, întreg, care să le mascheze imperfecţiunile şi să le subţieze. Dar aceasta se dovedeşte într-un final a fi doar o impresie de-a noastră. De fapt, lucrurile stau atfel.  În realitate, dacă punem pe noi un astfel de costum de baie, dăm impresia că suntem acoperite de o faţă de masă neagră şi urâtă. Ăsta este un mit, cu costumele: toate femeile cred că, dacă bagă cât mai multe defecte sub material, arată mai bine. Oricum, pe măsură ce avansezi în vârstă, e bine să devii mai tolerantă cu corpul tău. Dacă e să vrei să ascunzi ceva, ar fi pulpele prea mari, dar din păcate, acest aspect nu poate fi ascuns nici de costumul întreg. La urma urmei, e bine să ne acceptăm corpul aşa cum este el, pentru că trebuie să fim realiste că după 35 de ani, nu mai poţi arăta ca în facultate, cu un trup zvelt, de manechin – mai ales, dacă, până la această vârstă ai dat naştere la câţiva copii, instantaneu, formele se modifică şi iei în greutate.

Citeste si:  Ce părere au bărbaţii despre implanturile mamare?

În schimb, un slip mic tăiat în V îţi face picioarele să pară mai lungi – totul stă în cunoaşterea unor mici trucuri de iluzie optică. Gândeşte-te apoi, la senzaţia lipicioasă a costumului ud, mai ales la burtă şi la fund, care mai lasă şi pete ude pe prosopul de plajă. Bikinii se usucă aproape instant.

Trebuie că capeţi un aer încrezător, să nu fii ruşinată de rotunjimile tale sau de semnele de îmbătrânire – este ceva normal, şi acesta este cursul firesc al lucrurilor.

Articolul precedent6 alimente care înlătură stările negative
Articolul următorCum tratăm singurătatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau